Продукти Разширено

Какво трябва да се яде след тренировка за отслабване

Какво трябва да се яде след тренировка за отслабване
След тренировка се отваря протеиново-въглехидратен прозорец. През следващите 90 минути човешкото тяло трябва да приема храни с високо съдържание на протеини и въглехидрати.
Храненето през този период предизвиква максимална анаболна реакция на тялото, като ви позволява да оформите красива фигура без отлагане на мастна маса. Приемът на храна по-късно може да е безполезно, тъй като тялото вече е използвало вътрешните си източници на енергия и не се нуждае от хранителни вещества.

Основни принципи за отслабване
За да сте стройни, трябва да ядете. Отслабването не е отказ от ядене, а правилно хранене. За максимално добри резултати спазвайте следните принципи:
  • броят на изразходените калории трябва да бъде по-голям от този на консумираните – създаденият дефицит ще доведе до ефективно изгаряне на мастните тела;
  • трябва да се храните често и на малки порции, като една порция трябва да съдържа приблизително 60 грама протеин и 40 грама въглехидрати. Посоченото количество хранителни вещества се усвоява напълно и обратно ‒ оскъдното или изобилно хранене принуждава тялото да съхранява хранителни вещества в резерв;
  • намален прием на мазнини ‒ човек се нуждае от определено количество мазнини, за да поддържа или намалява килограмите си. Изчислете колко трябва да е вашият дневен прием за деня и се придържайте към него. Превишаването на това количество забавя метаболизма и води до затлъстяване.
За да отслабвате, трябва да се придържате към калориен дефицит и да внимавате какви храни приемате. Най-добре си свалете приложение, което да изчислява колко калории и макронутриенти трябва да приемате дневно.

Какви храни да приемате
Ето някои полезни съвети как да се храните след тренировка, за да отслабнете и да изглеждате ослепително. Това са продуктите, които са подходящи за постигане на желаните резултати и ще ви бъдат от голяма помощ:
  • пилешко и телешко месо без мазнини;
  • различни риби, които не са мазни;
  • яйца и млечни продукти, с ниско съдържание на мазнини;
  • разнообразни плодове и зеленчуци.
Ако сте имали изморителна тренировка, включваща кардио и силови упражнения или друг вид, то би било добре да увеличите приема на протеин след тренировката. Така вашите мускули ще се оформят по-бързо след кратко възстановяване. В случай че сте активно спортуващ, е добре да приемате различни добавки след тренировка като протеин на прах и други.

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Pharmacie и неговите специални предложения