Продукти Разширено

Какво могат да направят пробиотиците за храносмилателната система и имунитета

Какво могат да направят пробиотиците за храносмилателната система и имунитета
Преди повече от 2 000 години Хипократ е казал, че „всички болести започват в червата“. Защо ли? Мистериите на тези сложни механизми вече започват да се разгадават. Днес учените признават, че взаимодействията между храната и чревната микробиота оказват дълбоко влияние върху нашето здраве. Вече е общоизвестно, че „Пробиотиците са живи щамове на строго подбрани микроорганизми, които, приложени в адекватни количества, предоставят ползи за здравето на гостоприемника“.

Над 11 000 научни статии от последните 50 години убедително описват различни благоприятни действия на пробиотиците. Те се считат за най-ефикасни при състояния, свързани с храносмилателната и имунната системи. Едновременно с това се коментират и ефектите им в отдалечени органи и системи по т.нар. оси черва – мозък, черва – бял дроб и др. при състояния като лактозна непоносимост. Синдром на раздразнените черва, възпалителни чревни заболявания, тревожност и депресия, мозъчни функции, инфекции на уро-гениталната система и различни видове алергии.

Доказателствата са толкова убедителни. Редица медицински и научни организации издават Ръководства за употреба на пробиотични продукти при различни стомашно-чревни симптоми или заболявания при деца и възрастни. Например, Световната Гастроентерологична Организация (WGO) заключава, че пробиотиците са показани при определени състояния и включва в своите Насоки H-biota i3.1 за облекчаване на симптомите на Синдрома на раздразнените черва.

H-biota i3.1 е пробиотична хранителна добавка със специално подбрани комбинация от три бактериални щама - Pediococcus acidilactici KABPTM 021 (CECT7483), Lactobacillus plantarum KABPTM 022 (CECT7484) и Lactobacillus plantarum KABPTM 023 (CECT7485). Специфичният ѝ механизъм на действие повлиява благоприятно нарушенията в оста черва-мозък. Патентованата формула на H-biota i3.1 е научно разработена и доказана в клинични проучвания при пациенти със Синдром на раздразненото черво и лактозна непоносимост.

В дневната доза от 1 капсула се съдържат минимум три милиарда (3х109) CFU* от 3 бактериални щама и 2 μg (80 IU) Витамин D. Трите лиофилизирани бактериални щама от човешки произход доказано оцеляват в кисела стомашна и жлъчна среда. Те поддържат баланса на чревната микробиота и повлияват благоприятно нарушените функции на храносмилателната система. Витамин D3 (холекалциферол)  поддържа имунната система.

Пробиотичната хранителна добавка H-biota i3.1 не съдържа алергени, глутен, лактоза и ГМО.

При деца над 3 години и възрастни се приема по 1 капсула веднъж дневно след хранене в продължение на най-малко 4 седмици. Най-добри резултати са доказани при поне 3-месечна употреба.

H-biota i3.1 е подходящ при при лечение с антибиотици. Трябва да се приема най-малко 2 часа след антибиотика. Подходящ за едновременно приложение със спазмолитици за повлияване на състояния на храносмилателната система.

Продуктът е подходящ за прием при бременност и кърмене. Препоръчително е бременните и кърмещи жени да се консултират с лекар или фармацевт преди употребата на хранителни добавки.


Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Pharmacie и неговите специални предложения