Продукти Разширено

Пробиотик за храносмилателната и имунна система на деца между 0-3 години


Пробиотик за храносмилателната и имунна система на деца между 0-3 години
Пробиотик за храносмилателната и имунна система на деца между 0-3 години
Микроорганизмите, които естествено обитават човешкото тяло, се наричат микробиота и е доказано, че тя има жизненоважна роля в различни аспекти на човешкото здраве.

Колонизацията и развитието на бебешката чревна микробиота е от решаващо значение за здравословния растеж. Тя влияе върху съзряването на червата, метаболитното, имунното и мозъчното развитие в ранния живот.

Веднага след раждането, червата на новородените се заселват от микроби, образувайки проста екосистема, която се променя постепенно с течение на времето, достигайки комплексност и зрялост по-късно в живота. Основните промени в състава на чревната микробиота настъпват през първите две години от живота, под влиянието на няколко фактора на околната среда и на човека. Те включват гестационна възраст, начин на раждане, вид хранене и употреба на антибиотици и други.

Bifidobacteria играят ключова роля в нормалното развитие на чревната микробиота, използването на хранителни вещества и съзряването на имунната система. Успешната им колонизация в червата на кърмените бебета се дължи отчасти на полезните хранителни вещества на кърмата, включително олигозахаридите на човешкото мляко.

Тези сложни захари, намиращи се в голямо изобилие в кърмата, са несмилаеми от бебето, но се разграждат лесно и специфично от някои бифидобактерии. От своя страна тези олигозахариди насърчават растежа на бифидобактериите, допринасяйки за обогатяването на микробиотата на новородените.

Bifidobacterium longum KABPTM 042 притежава специфичен ензим, който усвоява олигозахаридите от майчината кърма, поддържайки здравословна колонизация на червата .

Пробиотичните щамове H-biota® kolicare са избрани от списък с над 550 различни бактериални щамове, заради техните изключителни и отличителни ефекти. Те са изолирани от здрави бебета, оцеляват в кисела стомашна и жлъчна среда и допринасят за развитието на чревната микробиота, като увеличават популациите на бифидобактерии и колонизацията на други добри бактерии.

Комбинацията от два щама е лабораторно проучена и избрана заради синергичните си ефекти върху здравето на новородените и малките деца. Тези свойства могат да бъдат особено полезни за бебетата в риск от неправилна колонизация на чревната микробиота поради хранене с адаптирано мляко, лечение с антибиотици, цезарово сечение или други. Формулата е патентована, научно разработена и доказана в клинични проучвания на новородени с колики.

H-biota® kolicare има специфичен механизъм на действие. Показва сходен ефект както при бебета, родени и хранени по естествен начин, така и при такива, които са родени секцио или с изкуствено хранене.

H-biota® kolicare е продукт, специално разработен за кърмачета и затова предоставя няколко предимства, които покриват широк спектър от техните нужди. Клинично доказаните му ползи могат да бъдат разграничени в две направления: в помощ на храносмилателната и имунната системи и за подпомагане на развитието на здравословна чревна микробиота.

Дневната доза от 5 капки съдържа 1 милиард (1х109 CFU*) от два бактериални щама Bifidobacterium longum KABPTM 042 (CECT 7894) и Pediococcus pentosaceus  KABPTM 041 (CECT 8330), както и 12,5 μg (400 IU) Витамин D, който подпомага имунната система.

H-biota® kolicare не съдържа алергени, глутен, лактоза и ГМО. Той е 100% натурален продукт, тъй като съдържа само два пробиотични щама в суспензия от слънчогледово масло и витамин Е, без изкуствени добавки, консерванти или оцветители.
 

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Pharmacie и неговите специални предложения