Продукти Разширено

Бременна си! Ще ставаш мама! Страхотно!

Бременна си! Ще ставаш мама! Страхотно!

Това са най-щастливите и най-женствените мигове
в твоя живот – наслади им се изцяло!

Очакват те месеци на много трепети и големи промени. Важно е да знаеш какво се случва с твоето тяло и да му помогнеш да премине по-леко през екстремните етапи, които му предстоят. Добрата подготовка, грижа и подхранване на кожата през всички месеци на бременността и веднага след раждането ще ти помогнат максимално да запазиш нейния добър тонус и стегнатост. Връщането във формата от преди бременността и заличаване до максимум следите, които понякога майчинството оставя, е задача, която изисква постоянство и търпение.

Защо трябва да се използва
специализирана козметика за бременни?

По време на бременност и кърмене трябва да се използват козметични продукти, които са разработени специално за този уникален период от живота на жената. Стандартната козметика съдържа много химия, която прониква през кожата и в тялото се натрупват токсини. Кожата е бариера за много субстанции, но някои съставки, използвани от съвременната козметика се абсорбират в кръвния поток на майката в малки количества и после лесно могат да преминат към бебето. Някои етерични масла и парфюми са алергизиращи. Силните аромати дразнят изостреното и чувствително обоняние на бременните.
Ние си напомняме това всеки път, когато правим нов продукт.

В продуктите Maternea използваме чисти и качествени съставки и не добавяме парфюмни композиции, а оставяме естествения аромат на маслата. През бременността кожата е много чувствителна и деликатна и затова нашите продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани. Гарантирано безопасни са за майката и бебето.
Използвай ги с удоволствие и кожата ще ти се отблагодари!

Съвети за здрава, красива и щастлива бременност


Почивай, винаги когато можеш. Поспивай си. Отделяй време за себе си всеки ден – релаксирай и изчиствай съзнанието си.
Движи се повече – спортувай леко, посещавай специализирани курсове за бременни – упражнения или йога, но не се пресилвай. Прекрати незабавно заниманията си, ако почувстваш, че се уморяваш.
Всеки ден ходи поне по 30 минути пеша – това е отлично упражнение за тонус и добра физическа форма, но и за кръвообращението, за перисталтиката и за успокояване на стресовите състояния.
Пий много течности – важно е за хидратиране на кожата, а и за подобряване на циркулацията на кръвта. Помагай на бъбреците си да се справят с токсините, които трябва да бъдат елиминирани. Добре е да пиеш поне 1,5 – 2 литра течности. Пред другите течности за предпочитане е водата. Пий и мляко, което се счита за храна и е част от дневната ти хранителна дажба, както и плодови сокове от пресни плодове – заради витамините. Ограничи кафето и изобщо не консумирай алкохол.
Храни се балансирано и разнообразно. Не се ограничавай, но не яж за двама! Яж повече пресни плодове и зеленчуци. Пълнозърнестите храни са богати на фибри и ще намалят риска от запек.
Храни се правилно и разумно. Не прескачай хранене. Следи дали внасяш в организма си достатъчно калории, необходимите микроелементи и витамини. Твоето бебе расте много бързо и си взема всичко, каквото му е необходимо, от твоята кръв. Ето защо твоят режим на хранене е толкова важен за бебето.
Не пренебрегвай капризите на тялото си. Когато нещо ти се яде, не се лишавай от него. Така организмът ти изпраща сигнали, че нещо му липсва и трябва да си го набави.
Следи теглото си. Въпреки, че наддаването е строго индивидуално, все пак се опитай да качваш в рамките на допустимите норми. Бъди взискателна към себе си. От това ще зависят бъдещата ти красота и здраве. Прекаленото напълняване или недостатъчното натрупване на килограми през бременността крие известни рискове и за бебето.
Самообучавай се – чети книги за бременността, питай твоята дула и твоя лекар, посещавай училища и курсове за бременни. Това ще ти помогне да се чувстваш по-подготвена за промените, които те очакват, за раждането, грижата и отглеждането на бебето. И да бъдеш по-сигурна в себе си.


Грижа за гърдите


Още в началото на бременността гърдите се увеличават, стават чувствителни на допир и напрегнати. Причина за това са хормоните, които увеличават притока на кръв и променят кожната структура. За да облекчиш неприятното усещане, използвай сутиени от меки и естествени материи, без банели и дебели подплънки, с широки презрамки. Те трябва да са ти по мярка и да поддържат добре бюста.
За да запазиш еластичността на кожата, всеки ден масажирай гърдите си с кръгови движения под душа с хладка вода.
Ако по време на бременността, от зърната се отделя коластра, мий гърдите си по-внимателно и често ги мажи със специални омекотяващи кремове, за да избегнеш изсушаването им. Ареолата и зърната не трябва да се мият със сапун, а само с хладка вода.
Кърменето е естественият начин за хранене на бебето, но не винаги е лесно в началото, докато се синхронизираш с бебето. Понякога зърната са разранени, нацепени и болезнени. Използвай специално разработени кремове с чист ланолин, за да възстановиш и предпазиш кожата в зоната на зърната и да облекчиш болката.
Успокояващ крем за зърна Maternea е продукт със специално подбрана комбинация от активни съставки, която помага за успокояване, грижа и защита на възпалената, суха и разранена кожа на зърната при кърмене. Разработен е специално за кърмещи майки и е безопасен за бебето. Не трябва да се измива преди кърмене.

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Pharmacie и неговите специални предложения